Inscriere    ·    Tabere    ·    Arhiva   


Comunitatea SCI-RO cuprinde voluntari de toata varstele, din toate mediile sociale si cu diverse interese, uniti de pasiunea pentru o lumea mai buna si de dorinta de a schimba ceva prin intermediul propriilor forte.

Promovam pacea, solidaritatea nationala si internationala prin activitati de voluntariat, combatem intoleranta, rasismul si orice manifestari de extremism si militarism ce pun in pericol viata si libertatea fiecaruia.

Vrei sa ni te alaturi? Nimic mai simplu :

 • citeste mai jos informatiile despre simpatizanti si membri, iar daca esti pe aceeasi lungime de unda cu noi, poti trece la pasii urmatori
 • descarca formularul de inscriere(inscriere_sciro) in SCI-RO si completeaza-l cu datele tale personale 
 • achita cotizatia anuala de 40RON pentru simpatizanti/50 RON pentru membrii* (cash sau prin transfer bancar-mai multe detalii pe pagina de Contact)
 • trimite-ne pe adresa placement@sci.ro formularul completat impreuna cu dovada platii
 • et voilà, acum esti simpatizant SCI, poti avea acces la toate proiectele noastre si te asteptam cu drag la evenimentele locale

 

Cotizatia de simpatizant sau membru este valabila pentru anul in curs. Inscrierea in SCI-RO dupa data de 1 ianuarie a anului nu da dreptul la reducerea cotizatiei.

 

MEMBRII ASOCIATIEI, DATORIILE SI OBLIGATIILE ACESTORA

(extrase din Statutul SCI Romania)

Poate fi simpatizant, membru sau membru de onoare SCI-RO orice persoana care a implinit varsta de 14 ani, indiferent de nationalitate, religie, sex sau convingeri politice.

Simpatizanti

Poate fi simpatizant al SCI-RO orice persoana care agreeaza cu principiile si obiectivele asociatiei. Simpatizantii recunosc si se obliga sa respecte si sa actioneze in spiritul Statutului si al Regulamentului de functionare SCI-RO atunci cand participa la activitatile asociatiei.

Calitatea de simpatizant se obtine in urma completarii unui formular de inscriere (se poate trimite prin e-mail, la cerere) si a achitarii contributiei anuale de simpatizant (echivalentul in lei a 6 Euro).

Simpatizantii au urmatoarele drepturi:

 • sa participe la actiunile SCI-RO;
 • sa fie informati asupra activitatii SCI-RO;
 • sa initieze, sa propuna si sa participe la organizarea de actiuni în contextul principiilor enuntate în Statutul SCI-RO, cu aprobarea Comitetului Director;
 • sa participe in calitate de observatori in baza unei invitatii la Adunarile Generale ale SCI-RO, fara a avea drept de vot.


Membri

Membrii asociatiei recunosc si se obliga sa respecte Statutul si Regulamentul de functionare SCI-RO.

Calitatea de membru se dobandeste in urma deciziei Adunarii Generale in sesiune ordinara, la propunerea Comitetului Director. Acesta primeste cererile simpatizantilor ce trebuie sa fie insotite de o motivare scrisa a dorintei de a deveni membru si de un raport asupra implicarii in activitatile asociatiei.

Membrii au urmatoarele drepturi:

 • sa participe cu drepturi egale la actiunile SCI-RO;
 • sa fie continuu informati si sa aiba acces neconditionat la toate documentele privind activitatea SCI-RO;
 • sa initieze, sa propuna si sa organizeze actiuni in contextul principiilor enuntate in Statutul SCI-RO, cu aprobarea CD;
 • sa participe la Adunarile Generale, cu drept de vot, sa aleaga si sa fie alesi in organele de conducere, sa puna in discutie si sa ia parte la dezbaterea problemelor legate de activitatea SCI-RO.


Membri de onoare

Calitatea de membru de onoare SCI-RO se acorda de catre presedintele SCI-RO la propunerea Comitetului Director al SCI-RO, oricarui cetatean roman sau strain, care prin activitatile sale a adus o contributie importanta la dezvoltarea SCI-RO. Membrii de onoare sunt scutiti de plata cotizatiilor.

Membrii de onoare SCI-RO pot participa in calitate de invitati fara drept de vot in cadrul Adunarilor Generale.

Indatoririle membrilor

Toti membrii SCI-RO au indatorirea de a respecta Statutul si Regulamentul de functionare, hotararile luate de organele de conducere si sa nu intreprinda actiuni contrare acestor hotarari.

 

 1. Membrii trebuie sa organizeze/ sa ia parte cel putin o data pe an la o actiune sau proiect SCI – RO. Daca un membru nu participa la/ nu organizeaza actiuni SCI – RO doi ani consecutiv, isi pierde calitatea de membru.
 2. Sa participe la Adunarea Generala in fiecare an. Daca nu participa la AG doi ani consecutiv, isi pierde calitatea de membru.
 3. Sa plateasca contributia anuala de membru. Dupa neplata, timp de doi ani consecutiv, a cotizatiei, acesta isi pierde automat calitatea de membru.


De asemenea, membrii SCI-RO, cu exceptia membrilor de onoare, au indatorirea de a achita la timp cotizatia stabilita de catre AG a SCI-RO.